Tigla

Țiglă Trecere din Beton Arcadia

Este utilizată pentru scoaterea prin învelitoare, în condiții de deplină siguranță a țevilor de aerisiere de la băi, bucătării. Se poate utiliza pentru țevi cu diametrul maxim de 110 mm.

Țiglă Creastă Laterală Stănga/Dreapta Arcadia

Este utilizată la intersecția dintre linia de creastă și laterala acoperișului. Se realizează în doua variante:

-țiglă creastă laterală stânga

-țiglă creastă laterală dreapta.

Țiglă Creastă Câmp Arcadia

Este utilizată la acoperișurile într-o singură apă, reprezentând soluția elegantă prin care se realizează închiderea liniei de creastă.

Țigla de creastă se așează cu câtiva centimetri în afara punctului superior al acoperișului, astfel ca în spatele crestei să se poată îmbraca peretele.

Coamă Ramificație

Reprezintă o modalitate elegantă de etanșare a îmbinărilor dintre coame și muchii. Este utilizată pentru acoperirea intersecțiilor a trei ape ale acoperișului. Pentru siguranță coamele de ramificație sunt prevăzute cu un orificiu prin care se face fixarea acestora cu ajutorul unui cui special prevăzut cu garnitură. 

Coamă de Capăt Rotundă

Profilul frontal rotunjit al acestor coame este o soluție simplă și elegantă pentru începerea liniilor de muchie ale acoperișului.

Coamă de Capăt Dreaptă

Sunt utilizate pentru închiderea liniilor de coamă drepte ale învelitorii. Sunt formate dintr-o coamă și un element de închidere din mortar de ciment.

Țigla de Câmp 1/2 Arcadia

Este utilizată în mod frecvent la acoperișurile cu calcane, atunci când distanța între calcane nu coincide cu un număr întreg de țigle 1/1. Se mai poate utiliza în zona doliilor sau a coamelor pentru a limita cantitățile de tțiglă tăiată.

Țiglă Aerisire Arcadia

Permite evacuarea umidității acumulate sub învelitoarea de țiglă. Este obținută dintr-o țiglă obișnuită căreia i se atașează un element special de aerisire prevăzut la partea din fața cu o sită de protecție. Sita permite circulația liberă a aerului împiedicand pătrunderea corpurilor străine sub învelitoare.

Țiglă Parazăpadă Arcadia

Prin integrarea acestei țigle în planul învelitorii se obțin o serie de avantaje: distribuirea uniformă a zăpezii pe acoperiș, limitarea alunecării blocurilor masive de zăpadă, protejarea sistemului de jgheaburi și burlane. Distribuirea pe acoperiș sub diferite scheme de montaj duce la obținerea unei estetici deosebite a învelitorii din țigla.

Țiglă Laterală Stânga/Dreapta Arcadia

Este utilizată la închiderea paziilor laterale ale acoperișului. Prin montarea lor se elimină necesitatea utilizării în aceste zone a soluțiilor alternative reprezentate de tablă zincată sau pazii din lemn. Efectul vizual astfel obținut este deosebit.