Ceresit

Lac de protectie pentru chitul de rosturi - CT 10

Agent de impregnare transparent, fara solventi, pentru izolarea rosturilor de placi ceramice pe balcoane, terase, in bai si dusuri. Poate fi folosit pe suprafete absorbante.

CARACTERISTICI

 • lacul de protectie pentru chitul de rosturi Ceresit CT 10 izoleaza rosturile
 • lacul de protectie pentru chitul de rosturi Ceresit CT 10 protejeaza acoperirile poroase
 • lacul de protectie pentru chitul de rosturi Ceresit CT 10 este rezistent la inghet
 • lacul de protectie pentru chitul de rosturi Ceresit CT 10 impiedica murdarirea si formarea de ciuperci
 • lacul de protectie pentru chitul de rosturi Ceresit CT 10 are uscare rapida (2-6 ore)
 • lacul de protectie pentru chitul de rosturi Ceresit CT 10 poate fi folosit pentru interior si exterior
 • lacul de protectie pentru chitul de rosturi Ceresit CT 10 permite aerisirea

DOMENII DE UTILIZARE

 • Lacul de protectie pentru chitul de rosturi Ceresit CT 10 este ideal pentru protectia rosturilor balcoanelor si a teraselor.
 • Lacul de protectie pentru chitul de rosturi Ceresit CT 10 poate fi folosit pentru impregnarea placilor ceramice, a betonului, sapelor si pietrelor naturale.
 • Lacul de protectie pentru chitul de rosturi Ceresit CT 10 poate fi folosit pentru hidrofobizarea suprafetelor ca de exemplu: placari ceramice poroase, rosturi si fisuri pana la max 0,2 mm.
 • Lacul de protectie pentru chitul de rosturi Ceresit CT 10 poate fi folosit ca izolatie transparenta a rosturilor de faianta din baie si dus.
 • Lacul de protectie pentru chitul de rosturi Ceresit CT 10 poate fi folosit ca protectie limitata in timp a suprafetelor ce trebuie reparate (de ex. glazuri exfoliate).

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA

Lacul de protectie pentru chitul de rosturi Ceresit CT 10 poate fi folosit pe toate suprafetele solide, curate, uscate sau usor umede. Rosturile proaspete se pot proteja dupa minim 7 zile. Zonele nerezistente si alte portiuni avariate trebuie reparate. Inainte de aplicarea lacului de protectie pentru chitul de rosturi Ceresit CT 10 Suprafata se va curata bine si intens (se va tine cont de timpul de uscare), eflorescentele vor fi indepartate mecanic. Portiunile ce nu trebuie prelucrate vor fi acoperite. Preveniti umezirea substratului. Lacul de protectie pentru chitul de rosturi Ceresit CT 10 nu se foloseste la impregnarea fatadelor pentru obtinerea unor suprafete lucioase - se va folosi Ceresit CT 13 impregnare de fatade.

MOD DE APLICARE

Lacul de protectie pentru chitul de rosturi Ceresit CT 10 va fi agitat bine in bidon inainte de folosire. Materialul se va turna si se va intinde uniform cu un burete sau o rola cu par scurt. Pentru impregnarea rosturilor la interior, lacul de protectie pentru chitul de rosturi Ceresit CT 10 va fi aplicat cu o pensula. Dupa cca. 5 minute, materialul in exces va fi curatat si se va sterge cu o carpa umeda. O singura aplicare este de regula suficienta. O acoperire ulterioara poate fi efectuata dupa aprox. 6 luni.
Nota:
Lacul de protectie pentru chitul de rosturi Ceresit CT 10 nu poate fi folosit decat la temperaturi de + 5°C pana la + 25°C si o umiditate relativa a aerului sub 80%. Lacul de protectie pentru chitul de rosturi Ceresit CT 10 nu va fi aplicat pe suprafete expuse la razele soarelui sau pe suprafete incalzite de soare. Rezistenta la ploaie apare dupa cca. 2-6 ore. Impregnarea isi atinge capacitatea maxima dupa cca. 14 zile. Toate datele prezentate au fost obtinute la temperatura de +23°C si in conditiile umiditatii relative a aerului de 50%. In alte conditii climatice decat cele prezentate mai sus, uscarea lacului de protectie pentru chitul de rosturi Ceresit CT 10 poate fi mai rapida sau mai lenta. Nu aruncati surplusul de material in sistemul de canalizare. Sculele folosite la aplicare vor fi spalate imediat cu apa. Resturile uscate de material pot fi curatate (de ex. cu whitespirt). In cazul bazelor foarte poroase, se vor efectua suficiente probe pentru a se putea observa eventualele intensificari ale culorilor.
Consum: cca. 0,15 pana la 0,25 l/m2.

RECOMANDARI

Pe langa aceste indicatii, vor fi respectate si regulile si normele diferitelor organizatii si asociatii de specialitate. Caracteristicile lacului de protectie pentru chitul de rosturi Ceresit CT 10 enumerate se bazeaza pe experienta practica si examinarile tehnice. Conditiile specifice de aplicare sau de la fata locului pot fi diferite de cele descrise aici si, prin urmare, utilizarea corecta a produselor noastre se afla in afara sferei noastre de influenta. De aceea, daca exista dubii, se recomanda efectuarea de teste pentru a avea certitudinea ca produsul corespunde cerintelor. In cazul in care apar intrebari puteti solicita consiliere.

DEPOZITARE

 • Lacul de protectie pentru chitul de rosturi Ceresit CT 10 poate fi pastrat in loc racoros si ferit de inghet aprox. 12 luni.

AMBALARE

 • Lacul de protectie pentru chitul de rosturi Ceresit CT 10 este ambalat in bidon din plastic de 3 litri.
Placa izolanta multifunctionala - CL 58

Placa termoizolanta si de decuplare sub placari ceramic

CARACTERISTICI

 • placa izolanta multifunctionala Ceresit CL 58 are rezistenta mare la presiune
 • placa izolanta multifunctionala Ceresit CL 58 este impermeabila
 • placa izolanta multifunctionala Ceresit CL 58  este usor de aplicat
 • placa izolanta multifunctionala Ceresit CL 58 poate fi folosita pentru solicitari puternice
 • placa izolanta multifunctionala Ceresit CL 58 este permeabila la vapori de apa

DOMENII DE UTILIZARE

 • Placa izolanta multifunctionala Ceresit CL 58 poate fi folosita ca suport de decuplare capabil sa compenseze efortul de forfecare sub placari ceramice si din piatra naturala la pereti si pardoseli la interior.
 • Placa izolanta multifunctionala Ceresit CL 58 poate fi folosita pentru zone private si cladiri comerciale cu solicitari mari latrafic.
 • Placa izolanta multifunctionala Ceresit CL 58 poate fi folosita pentru acoperirea fisurilor si pentru prevenirea defectelor cauzate de fisurile ce se pot forma in procesul de uscare a sapei si suprafetelor din beton.
 • Placa izolanta multifunctionala Ceresit CL 58 poate fi folosita pentru acoperirea rosturilor de dilatatie in sapa. De asemenea, placa izolanta multifunctionala Ceresit CL 58 se recomanda pentru zone umede si ude, in cazul incare se utilizeaza in combinatie cu sistemul de etansare (Ceresit CL 50 / Ceresit CL 51). Placa izolanta multifunctionala Ceresit CL 58 sporeste eficienta sistemelor de incalzire electrica a pardoselilor. Placa izolanta multifunctionala Ceresit CL 58 se poate folosi si pentru repararea treptelor uzate.
 • Placa izolanta multifunctionala Ceresit CL 58 9 si 15 mm suplimentar: se recomanda pentru lucrari de renovare, de ex. pentru montarea ulterioara a structurilorde izolare termica si fonica, de asemenea pentru suporturi supuse la flexiune precum placi de pardoseala din lemn sau placi aglomerate.
 • Placa izolanta multifunctionala Ceresit CL 58 15 mm suplimentar: este posibila si montarea flotanta.
 • Placa izolanta multifunctionala Ceresit CL 58 poate fi folosita pentru izolarea termica a pardoselilor in pivnita.
 • Placa izolanta multifunctionala Ceresit CL 58 poate fi folosita pentru amortizarea zgomotului provocat de pasi in mansarde.

MODUL DE APLICARE

Placile izolante multifunctionale Ceresit CL 58 se imbina in zig-zag. La rosturile transversale, placile izolante multifunctionale Ceresit CL 58 sunt imbinate cap la cap. Pentru evitarea transmiterii zgomotului si tensiunilor la pereti, scari sau pivnite, realizati imbinari de colt de cel putin 5 mm. Montati o fasie de etansare marginala. Pentru taierea placilor izolante multifunctionale Ceresit CL 58, se foloseste un ferastrau manual sau un ferastrau circula rechipat cu o panza pentru lemn. Partile mai mici se pot taia folosind ferastraul de traforaj echipat cu o panza pentru lemn. Placile izolante multifunctionale Ceresit CL 58 se fixeaza pe suport cu adeziv flexibil pentru placari ceramice, de ex. Ceresit CM 17 sau Ceresit CM 18 EasyFlex. Suportul trebuie pregatit conform instructiunilor din fisa tehnica a adezivului respectiv. Pe suprafetele foarte denivelate se aplica o masa de spaclu pentru pardoseala. Adezivul se aplica pe suport folosind o mistrie cu zimti 6/8 mm. Plasati placile izolante multifunctionale Ceresit CL 58 in stratul proaspat de adeziv si presati. In functie de adezivul folosit, placile izolante multifunctionale Ceresit CL 58 se pot circula dupa trecerea unui timp suficient de uscare sau pot fi acoperite cu placi ceramice sau din piatra naturala. Respectati instructiunile din fisa tehnica a adezivului respectiv. Utilizati placile izolante multifunctionale Ceresit CL 58 numai in conditii uscate si la temperaturi cuprinse intre +5°C s i+30°C.

DEPOZITARE

 • Placa izolanta multifunctionala Ceresit CL 58 se pastreaza in pozitie orizontala.

RECOMANDARI

Toate informatiile se refera, daca nu se specifica altfel, la temperatura ambientala si a materialelor de +23°C si umiditatea relativa a aerului de 50%. In alte conditii climatice, trebuie luate in considerare scurtarea, respectiv intarzierea procesului de intarire si toate consecintele ce deriva din aceasta. Caracteristicile enuntate se bazeaza pe experiente practice si examinari tehnice. Utilizarea corecta a produselor noastre se afla in afara sferei noastre de influenta. De aceea, in cazul in care exista dubii se recomanda efectuarea de teste.

Solutie de curatat universala - CL 55

Solutie concentrata pentru indepartarea petelor de var si ciment

CARACTERISTICI

 • solutia de curatat universala Ceresit CL 55 curata eficient
 • solutia de curatat universala Ceresit CL 55 are randament optim
 • solutia de curatat universala Ceresit CL 55 are un domeniu larg de utilizare

DOMENII DE UTILIZARE

 • Solutia de curatat universala Ceresit CL 55 poate fi folosita pentru curatarea betoanelor si zidariilor aparente, aplacarilor cu caramida aparenta sau placi ceramice, a pavajelor din piatra naturala, teracote si mozaicuri.
 • Solutia de curatat universala Ceresit CL 55 poate fi folosita pentru curatarea petelor rezistente de ciment sau var, a crustelor de ciment si eflorescentelor de carbonat de calciu, a pietrei si urmelor de rugina.
 • Solutia de curatat universala Ceresit CL 55 nu se preteaza pentru curatarea marmurei sau a placilor naturale calcaroase.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA

Inainte de aplicarea solutiei de curatat universale Ceresit CL 55, suprafetele de curatat se vor umezi foarte bine. Se vor indeparta mecanic toate urmele de material in relief. Placile ceramice trebuie sa fie rezistente la actiunea acizilor. Daca exista dubii asupra rezistentei suprafetei de curatat, se recomanda efectuarea de teste preliminarii. Zonele sensibile se vor proteja cu folie de polietilena.

MOD DE APLICARE

Solutia de curatat universala Ceresit CL 55 se va dilua in functie de gradul de murdarire al suprafetelor. Solutia de curatat universala Ceresit CL 55 se va aplica prin pensulare si se va lasa sa actioneze timp de 5minute. Curatarea se va face cu o perie tare, prin frecare energica. Suprafetele se vor spala ulterior cu apa din abundenta.

RECOMANDARI

Utilizati solutia de curatat universala Ceresit CL 55 in conditii uscate si la temperaturi intre 5°Csi30°C. Nu se vor folosi recipienti sau scule metalice. Solutia de curatat universala Ceresit CL 55 contine acid fosforic si este iritanta. Protejati pielea si ochii. Se vor folosi manusi si ochelari de protectie. In caz de contact cu pielea, se va clati cu apa din abundenta. In cazul contactului cu ochii, se va consulta medicul. Imbracamintea imbibata se va schimba imediat. Nu se va varsa la canalizare. In cazul scurgerilor accidentale, se va turna apa din abundenta.
Culoare: verde.

DEPOZITARE

 • Solutia de curatat universala Ceresit CL 55 se poate pastra in spatii uscate timp de 12 luni.

AMBALARE

 • Solutia de curatat universala Ceresit CL 55 este ambalata in bidoane de plastic de 1 l sau 3 l.
Colt de etansare exterior - CL 57

Coltul de etansare exterior Ceresit CL 57 este ideal pentru acoperirea colturilor incaperilor in legatura cu produsele de etansare flexibile si impermeabile.

CARACTERISTICI

 • coltul de etansare exterior Ceresit CL 57 este impermeabil
 • coltul de etansare exterior Ceresit CL 57 este elastic
 • coltul de etansare exterior Ceresit CL 57 asigura o legatura durabila
 • coltul de etansare exterior Ceresit CL 57 este rezistent la rupere
 • coltul de etansare exterior Ceresit CL 57 este rezistent la deteriorare
 • coltul de etansare exterior Ceresit CL 57 este rezistent la UV

DOMENII DE UTILIZARE

 • Coltul de etansare exterior Ceresit CL 57 poate fi folosit pentru acoperirea impermeabila a colturilor incaperilor in legatura cu produsele de etansare flexibile si impermeabile, de exemplu Ceresit CL 50, Ceresit CL 51, Ceresit CR 166 sub placarile ceramice din gresie sau faianta.
 • Coltul de etansare exterior Ceresit CL 57 poate fi folosit pentru exterior.
 • Coltul de etansare exterior Ceresit CL 57 poate fi folosit pentru pardoseala si perete.
 • Coltul de etansare exterior Ceresit CL 57 asigura un substrat impermeabil pentru placarile ceramice.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA

Coltul de etansare exterior Ceresit CL 57 se asaza si se prelucreaza in cadrul sistemului de hidroizolare. Pentru aceasta, produsul corespunzator de etansare este supus unui proces de spacluire primara, se plaseaza banda de etansare, respectiv manseta de etansare la rosturile de dilatatie, se lipesc si se netezesc.
Nota: Coltul de etansare exterior Ceresit CL 57 se prelucreaza numai la temperaturi de la +5°C pana la +35°C.

RECOMANDARI

Caracteristicile coltului de etansare exterior Ceresit CL 57 enuntate se bazeaza pe experiente practice si examinari tehnice. Utilizarea corecta a produselor noastre se afla in afara sferei noastre de influenta. De aceea, in cazul in care exista dubii, se recomanda efectuarea de probe. In cazul in care apar intrebari puteti solicita consiliere.

DEPOZITARE

 • Coltul de etansare exterior Ceresit CL 57 se pastreaza in mediu uscat.

AMBALARE

 • Coltul de etansare exterior Ceresit CL 57 este ambalat in carton de 10 bucati.
Colt de etansare interior - CL 56

Coltul de etansare interior Ceresit CL 56 este ideal pentru acoperirea colturilor incaperilor in legatura cu produsele de etansare flexibile si impermeabile.

CARACTERISTICI

 • coltul de etansare interior Ceresit CL 56 este impermeabil
 • coltul de etansare interior Ceresit CL 56 este elastic
 • coltul de etansare interior Ceresit CL 56 asigura o legatura durabila
 • coltul de etansare interior Ceresit CL 56 este rezistent la rupere
 • coltul de etansare interior Ceresit CL 56 este rezistent la deteriorare
 • coltul de etansare interior Ceresit CL 56 este rezistent la UV

DOMENII DE UTILIZARE

 • Coltul de etansare interior Ceresit CL 56 poate fi folosit pentru acoperirea impermeabila a colturilor incaperilor in legatura cu produsele de etansare flexibile si impermeabile, de exemplu Ceresit CL 50, Ceresit CL 51, Ceresit CR 166 sub placarile ceramice din gresie sau faianta.
 • Coltul de etansare interior Ceresit CL 56 poate fi folosit pentru interior.
 • Coltul de etansare interior Ceresit CL 56 poate fi folosit pentru pardoseala si perete.
 • Coltul de etansare interior Ceresit CL 56 asigura un substrat impermeabil pentru placarile ceramice.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA

Coltul de etansare interior Ceresit CL 56 se asaza si se prelucreaza in cadrul sistemului de hidroizolare. Pentru aceasta, produsul corespunzator de etansare este supus unui proces de spacluire primara, se plaseaza banda de etansare, respectiv manseta de etansare la rosturile de dilatatie, se lipesc si se netezesc.
Nota: Coltul de etansare interior Ceresit CL 56 se prelucreaza numai la temperaturi de la +5°C pana la +35°C.

RECOMANDARI

Caracteristicile coltului de etansare interior Ceresit CL 56 enuntate se bazeaza pe experiente practice si examinari tehnice. Utilizarea corecta a produselor noastre se afla in afara sferei noastre de influenta. De aceea, in cazul in care exista dubii, se recomanda efectuarea de probe. In cazul in care apar intrebari puteti solicita consiliere.

DEPOZITARE

 • Coltul de etansare interior Ceresit CL 56 se pastreaza in mediu uscat.

AMBALARE

 • Coltul de etansare interior Ceresit CL 56 este ambalat in carton de 10 bucati.
Manseta etansare pentru pardoseala - CL 54

Manseta de etansare pentru pardoseala Ceresit CL 54 este ideala pentru acoperirea impermeabila a strapungerii prin pardoseala cu teava, in legatura cu produsele de etansare flexibile si impermeabile.

CARACTERISTICI

 • manseta de etansare pentru pardoseala Ceresit CL 54 este impermeabila
 • manseta de etansare pentru pardoseala Ceresit CL 54 este elastica
 • manseta de etansare pentru pardoseala Ceresit CL 54 asigura o legatura durabila
 • manseta de etansare pentru pardoseala Ceresit CL 54 este rezistenta la rupere
 • manseta de etansare pentru pardoseala Ceresit CL 54 este rezistenta la deteriorare
 • manseta de etansare pentru pardoseala Ceresit CL 54 este rezistenta la UV

DOMENII DE UTILIZARE

 • Manseta de etansare pentru pardoseala Ceresit CL 54 se poate folosi pentru acoperirea impermeabila a strapungerilor prin zid cu teava, in legatura cu produsele de etansare flexibile si impermeabile, de exemplu Ceresit CL 50, Ceresit CL 51, Ceresit CR 166 sub placarile ceramice din gresie.
 • Manseta de etansare pentru pardoseala Ceresit CL 54 poate fi folosita pentru interior si exterior.
 • Manseta de etansare pentru pardoseala Ceresit CL 54 asigura un substrat impermeabil pentru placarile ceramice.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA

Manseta de etansare pentru pardoseala Ceresit CL 54 se asaza si se prelucreaza in cadrul sistemului de hidroizolare. Pentru aceasta, produsul corespunzator de etansare este supus unui proces de spacluire primara, se plaseaza banda de etansare, respectiv manseta de etansare la rosturile de dilatatie, se lipesc si se netezesc.
Nota: Manseta de etansare pentru pardoseala Ceresit CL 54 se prelucreaza numai la temperaturi de la +5°C pana la +35°C.

RECOMANDARI

Caracteristicile mansetei de etansare pentru pardoseala Ceresit CL 54 enuntate se bazeaza pe experiente practice si examinari tehnice. Utilizarea corecta a produselor noastre se afla in afara sferei noastre de influenta. De aceea, in cazul in care exista dubii, se recomanda efectuarea de probe. In cazul in care apar intrebari puteti solicita consiliere.

DEPOZITARE

 • Manseta de etansare pentru pardoseala Ceresit CL 54 se pastreaza in mediu uscat.

AMBALARE

 • Manseta de etansare pentru pardoseala Ceresit CL 54 este ambalata in carton de 5 bucati.
Manseta etansare pentru perete - CL 53

Manseta de etansare pentru perete Ceresit CL 53 este ideala pentru acoperirea impermeabila a strapungerii prin perete cu teava, in legatura cu produsele de etansare flexibile si impermeabile.

CARACTERISTICI

 • manseta de etansare pentru perete Ceresit CL 53 este impermeabila
 • manseta de etansare pentru perete Ceresit CL 53 este elastica
 • manseta de etansare pentru perete Ceresit CL 53 asigura o legatura durabila
 • manseta de etansare pentru perete Ceresit CL 53 este rezistenta la rupere
 • manseta de etansare pentru perete Ceresit CL 53 este rezistenta la deteriorare
 • manseta de etansare pentru perete Ceresit CL 53 este rezistenta la UV

DOMENII DE UTILIZARE

 • Manseta de etansare pentru perete Ceresit CL 53 se poate folosi pentru acoperirea impermeabila a strapungerilor prin zid cu teava, in legatura cu produsele de etansare flexibile si impermeabile, de exemplu Ceresit CL 50, Ceresit CL 51, Ceresit CR 166 sub placarile ceramice din faianta.
 • Manseta de etansare pentru perete Ceresit CL 53 poate fi folosita pentru interior si exterior.
 • Manseta de etansare pentru perete Ceresit CL 53 asigura un substrat impermeabil pentru placarile ceramice.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA

Manseta de etansare pentru perete Ceresit CL 53 se asaza si se prelucreaza in cadrul sistemului de hidroizolare. Pentru aceasta, produsul corespunzator de etansare este supus unui proces de spacluire primara, se plaseaza banda de etansare, respectiv manseta de etansare la rosturile de dilatatie, se lipesc si se netezesc.
Nota: Manseta de etansare pentru perete Ceresit CL 53 se prelucreaza numai la temperaturi de la +5°C pana la +35°C.

RECOMANDARI

Caracteristicile mansetei de etansare pentru perete Ceresit CL 53 enuntate se bazeaza pe experiente practice si examinari tehnice. Utilizarea corecta a produselor noastre se afla in afara sferei noastre de influenta. De aceea, in cazul in care exista dubii, se recomanda efectuarea de probe. In cazul in care apar intrebari puteti solicita consiliere.

DEPOZITARE

 • Manseta de etansare pentru perete Ceresit CL 53 se pastreaza in mediu uscat.

AMBALARE

 • Manseta de etansare pentru perete Ceresit CL 53 este ambalata in carton de 5 bucati.
Banda de etansare - CL 152

Banda de etansare Ceresit CL 152 este ideala pentru acoperirea impermeabila a rosturilor de dilatatie si de legatura, strapungerii prin zid cu teava si colturilor incaperilor in legatura cu produsele de etansare flexibile si impermeabile.

Banda de etansare Ceresit CL 152 asigura un substrat impermeabil pentru placarile ceramice.

CARACTERISTICI

 • banda de etansare Ceresit CL 152 este impermeabila
 • banda de etansare Ceresit CL 152 este elastica
 • banda de etansare Ceresit CL 152 asigura o legatura durabila
 • banda de etansare Ceresit CL 152 este rezistenta la rupere
 • banda de etansare Ceresit CL 152 este rezistenta la deteriorare
 • banda de etansare Ceresit CL 152 este rezistenta la UV

DOMENII DE UTILIZARE

 • Banda de etansare Ceresit CL 152 se foloseste pentru acoperirea impermeabila a rosturilor de dilatatie si de legatura, strapungerii prin zid cu teava si colturilor incaperilor in legatura cu produsele de etansare flexibile si impermeabile, de exemplu Ceresit CL 50, Ceresit CL 51, Ceresit CR 166 sub placarile ceramice din gresie sau faianta.
 • Banda de etansare Ceresit CL 152 se poate folosi pentru interior si exterior.
 • Banda de etansare Ceresit CL 152 se poate folosi pentru pardoseala si perete.
 • Banda de etansare Ceresit CL 152 asigura un substrat impermeabil pentru placarile ceramice.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA

Banda de etansare Ceresit CL 152 se asaza si se prelucreaza in cadrul sistemului de hidroizolare. Pentru aceasta, produsul corespunzator de etansare este supus unui proces de spacluire primara, se plaseaza banda de etansare, respectiv manseta de etansare la rosturile de dilatatie, se lipesc si se netezesc. In cazul rosturilor de dilatatie, banda trebuie presata in rost pana se formeaza o curbura, asigurand posibilitatea de deformare a acesteia.
Nota: Banda de etansare Ceresit CL 152 se prelucreaza numai la temperaturi de la +5°C pana la +35°C.

RECOMANDARI

Caracteristicile benzii de etansare Ceresit CL 152 enuntate se bazeaza pe experiente practice si examinari tehnice. Utilizarea corecta a produselor noastre se afla in afara sferei noastre de influenta. De aceea, in cazul in care exista dubii, se recomanda efectuarea de probe. In cazul in care apar intrebari puteti solicita consiliere.

DEPOZITARE

 • Banda de etansare Ceresit CL 152 se pastreaza in mediu uscat.

AMBALARE

 • Banda de etansare Ceresit CL 152 este ambalata in role de 10 m si 50 m.
Folie fexibila de hidroizolatie - CL 51 Express

Folie fexibila de hidroizolatie pentru etansare fexibila sub placarile ceramice.

Folia lichida de hidroizolatie Ceresit CL 51 “Express” este utilizata pentru etansarea suprafetelor suport fara rosturi, inainte de aplicarea placajelor de gresie si faianta la interior. Folia de hidroizolatie Ceresit CL 51 ‘’Express’’ se foloseste pentru etansarea tencuielilor, sapelor (inclusiv in cazul pardoselilor incalzite) in spatii casnice, in incaperile cu umiditate periodica: bai, dusuri, toalete, bucatarii.

CARACTERISTICI

• Folia de hidroizolatie Ceresit CL 51 ‘’Express’’ se foloseste pentru interior
• Folia de hidroizolatie Ceresit CL 51 ‘’Express’’ are capacitate de preluare a fIsurilor
• Folia de hidroizolatie Ceresit CL 51 ‘’Express’’ este flexibila si impermeabila
• Folia de hidroizolatie Ceresit CL 51 ‘’Express’’ permite placare dupa numai 4 ore
• Folia de hidroizolatie Ceresit CL 51 ‘’Express’’ nu contine solventi

DOMENII DE UTILIZARE

Folia lichida de hidroizolatie Ceresit CL 51 “Express” este utilizata pentru etansarea suprafetelor suport fara rosturi, inainte de aplicarea placajelor de gresie si faianta la interior. Folia de hidroizolatie Ceresit CL 51 ‘’Express’’ se foloseste pentru etansarea tencuielilor, sapelor (inclusiv in cazul pardoselilor incalzite) in spatii casnice, in incaperile cu umiditate periodica: bai, dusuri, toalete, bucatarii. Produsul este gata de utilizare. Folia de hidroizolatie Ceresit CL 51 ‘’Express’’ corespunde cerintelor de material hidroizolant cu incarcare moderata.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA

Ceresit CL 51 “Express” folie lichida de hidroizolatie se aplica pe toate suprafetele uscate, rezistente, cu capacitate portanta, stabile, curate, fara decofrol, praf, mizerie. Inainte de aplicarea foliei de hidroizolatie Ceresit CL 51 ‘’Express’’, suprafetele prafuite trebuie curatate si grunduite cu Ceresit CT 17. Straturile de vopsea trebuie indepartate. Suprafata suport trebuie sa fe sufcient netezita si fara fisuri. Folia de hidroizolatie Ceresit CL 51 ‘’Express’’ se intrebuinteaza pe suprafete suport minerale, de exemplu beton, tencuieli si sape pe baza de ciment, zidarie de caramida cu rosturi pline, placi de fbrociment. Folia de hidroizolatie Ceresit CL 51 ‘’Express’’ poate fi aplicata pentru protejarea substraturilor sensibile la umiditate: sapa anhidrit asperizata mecanic si apoi aspirata cu umiditate relativa < 0,5%, BCA, sape de nivelare, placi de gips, gips-carton fixate in concordanta cu prevederile producatorilor, tencuieli din gips sau alte substraturi din gips cu grosime mai mare de 10 mm si umiditate sub 1%. Suprafetele netede ale tencuielilor trebuiesc asperizate. Substraturile emitatoare de praf trebuiesc curatate cu peria si apoi amorsate cu Ceresit CT 17, ca toate suprafetele absorbante. Dupa amorsare, se va astepta un interval de minim 2 h.

MOD DE APLICARE

Folia de hidroizolatie Ceresit CL 51 ‘’Express’’ se aplica nediluat cu rola sau pensula. Pentru obtinerea unui strat de protectie impermeabil sunt necesare cel putin doua straturi de folie de hidroizolatie Ceresit CL 51 ‘’Express’’ cu o grosime totala de aproximativ 1,0 mm. Primul strat se va aplica cu pensula. stratul al doilea se va putea aplica dupa aproximativ 1,5 h pe directie perpendiculara. Fiecare strat nou de folie de hidroizolatie Ceresit CL 51 ‘’Express’’ trebuie aplicat cand primul este uscat complet. La imbinarile peretilor cu pardoseala, precum si la toate schimbarile de planuri sau rosturi de dilatatie, hidroizolatia se va intari cu banda de etansare Ceresit CL 152. Banda de armare trebuie inglobata in primul strat de folie de hidroizolatie Ceresit CL 51 ‘’Express’’ cat acesta este inca proaspat si acoperit apoi cu al doilea strat de material. Dupa aproximativ 4 h de la aplicarea celui de-al doilea strat, este posibila placarea cu gresie sau faianta utilizand adezivii Ceresit CM 11 PLUS, Ceresit CM 12, Ceresit CM 15 + Ceresit CC 83, Ceresit CM 16, Ceresit CM 17, Ceresit CM 25, Ceresit CM 29. Uneltele de aplicare si materialul proaspat se pot indeparta cu apa, dar cel intarit se poate indeparta numai mecanic.

RECOMANDARI

Aplicarea foliei de hidroizolatie Ceresit CL 51 ‘’Express’’ trebuie sa se faca in conditii uscate, la temperatura de +5°C la +25°C. Toate datele mentionate sunt obtinute la o temperatura de +23°C si umiditate relativa de 50%. In conditii diferite, intarirea poate fi lenta sau accelerata. In cazul in care exista umiditate in substrat, aceasta trebuie indepartata. De asemenea, folia de hidroizolatie Ceresit CL 51 ‘’Express’’ nu se va aplica in zone solicitate chimic.
Fisa tehnica prezinta modul de utilizare a foliei de hidroizolatie Ceresit CL 51 ‘’Express’’, precum si modul de aplicare al acestuia, insa toate acestea depind si de pregatirea profesionala a utilizatorului. Proprietatile foliei de hidroizolatie Ceresit CL 51 ‘’Express’’ enumerate se bazeaza pe experienta practica si verifcarile practice. Conditiile specifce obiectului dar si utilizarea corecta si in acest fel de succes a produselor noastre nu se afa in sfera noastra de infuenta. Din acest motiv, in cazul in care aveti dubii, calitatea produsului trebuie verifcata prin experiente proprii.

DEPOZITARE

 • Folia de hidroizolatie Ceresit CL 51 ‘’Express’’ poate fi depozitata pana la 12 luni de la data fabricatiei, in conditii uscate si in ambalajul nedeteriorat. 

AMBALARE

 • Folia de hidroizolatie Ceresit CL 51 ‘’Express’’ este ambalata in galeti de 5 si 15 kg.
Hidroizolatie - CL 50

Hidroizolatie bicomponenta flexibila sub placari ceramice

Hidroizolatie bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta

CARACTERISTICI

 • hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 este impermeabila
 • hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 poate fi placata dupa 2 ore
 • hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 asigura o buna acoperire a fisurilor
 • hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 este formata din 2 componente
 • hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 este ideala pentru piscine
 • hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 poate fi folosita pentru interior si exterior

DOMENII DE UTILIZARE

Hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 in interior pentru perete si pardoseala:

 • Hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 poate fi folosita pentru etansare spatiilor umede si ude sub placarile ceramice, de exemplu in bai, dusuri si spatii sanitare in domeniul public si profesional. In cazul constructiilor cu pardoseala cu strat termoizolant, hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 se aplica direct pe stratul de repartizare a incarcarilor (sapa). Ca baza (suport) este indicata, de asemenea, sapa cu incalzire inglobata (pardoseala incalzita). Este foarte avantajos cand se urmareste un rezultat rapid si cand placile de gresie sau faianta trebuie sa fie montate in aceeasi zi.

Hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 in exterior:

 • Hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 poate fi folosita pentru protectia suportului impotriva umezelii pe terase sibalcoane, pe sape de ciment si baze de beton. Hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 nu se aplica pe placari ceramice vechi, asfalt turnat sau straturi de vopsea. Hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 se poate folosi si la piscine acoperite cu placi ceramice sau mozaic vitroceramic.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA

Ceresit CL 50 hidroizolatie flexibila se aplica pe toate suprafetele uscate, rezistente, cu capacitate portanta, stabile, curate, fara de cofrol, praf, mizerie. Suprafetele absorbante si prafuite trebuie curatate si grunduite cu Ceresit CT 17. Straturile de vopsea trebuie indepartate. Suprafata suport trebuie sa fie suficient netezita si fara fisuri. Ceresit CL 50 se intrebuinteaza pe baze minerale, de exemplu tencuieli, grupe de mortar PII si PIII, beton, zidarie cu rosturi pline, sapa de ciment, sapa uscata din placi de fibrociment si pe placi de gips-carton, placi de beton poros (B.C.A.), placi casetate din beton usor. Panourile de PAL sau OSB vor fi fixate foarte bine pe suport. Placile vor fi asperizate in prealabil. Umiditatea acestora trebuie sa fie = 0,5%. Suporturile gletuite trebuie sa fie rezistente si netezite. Grosimea medie a stratului tencuielii trebuie sa fie de 15 mm. Umiditatea trebuie sa fie = 1%. Straturile de tencuiala de 10 mm nu sunt admise. Trebuie exclusa patrunderea umezelii din suport, de exemplu printr-un perete exterior.

MOD DE APLICARE

Hidroizolatia flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 este un material bicomponent, o componenta sub forma de pulbere si una fluid-pastoasa. Componenta fluid-pastoasa (B) se toarna intr-o galeata peste care se toarna si componenta sub forma de pulbere (A); apoi cu bormasina si un amestecator (aproximativ 400U/min) se amesteca pana la omogenizare. Raportul de amestecare trebuie sa fie 1:1. Dupa 5 minute, se amesteca din nou. Materialul de etansare rezultat se netezeste uniform pe suprafata. Prin adaugarea a circa 2% apa (0,2 litri la 10 kg) se obtine consistenta necesara pentru vopsit. Pentru obtinerea unui strat de protectie impermeabil sunt necesare doua straturi cu grosime de minimum 0,8 mm (aproximativ 1,2 mm in stare proaspata). Cand se foloseste hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 in spatii publice sau industriale, se recomanda aplicarea intr-un strat cu grosimea de 2 mm in stare uscata. Primul strat trebuie aplicat prin pensulare. Dupa aproximativ jumatate de ora (se cunoaste dupa modificarea culorii) se poate aplica al doilea strat cu fierul de glet la grosimea dorita. Dupa aproximativ doua ore de la aplicarea celui de al doilea strat se pot aplica, de exemplu, Ceresit CM 12, Ceresit CM 16, Ceresit CM 17, Ceresit CM 18, Ceresit CM 15 + Ceresit CC 83, Ceresit CM 25. Rosturile de dilatatie si de legatura sunt fixate cu Ceresit CL 152  banda de etansare, racordurile la perete cu Ceresit CL 53 mansete de etansare pentru perete, respectiv Ceresit CL 54 mansete de etansare pentru pardoseala. Banda de etansare, respectiv mansetele de etansare sunt puse la prima aplicare, iar la a doua sunt integrate in masa de material.
Nota: Hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 se prelucreaza numai in mediu uscat si la temperaturi cuprinse intre +5°C si +30°C. Toate datele furnizate sunt valabile pentru temperatura de +23°C si umiditatea relativa a aerului de 50%. Umiditatea si solutiile chimice trebuie excluse in acest timp. Pentru exterior, trebuie sa existe o panta de cel putin 2,5% fara a se forma balti. Suprafetele sensibile la umezeala, ca de exemplu sapele anhidrit, tencuielile de ipsos, nu sunt potrivite pentru domeniul public si profesional. In cazul altor conditii climatice, trebuie avute in vedere scurtarea sau intarzierea intaririi sau uscarii. Componentele sub forma de pulbere contin ciment si reactioneaza cu componentele fluide alcalin, de aceea trebuie protejate pielea si ochii. In cazul atingerii spalati bine cu apa, iar in cazul contactului cu ochii consultati medicul.

RECOMANDARI

Caracteristicile hidroizolatiei bicomponente flexibile sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 enuntate se bazeaza pe experiente practice si examinari tehnice. Utilizarea corecta a produselor noastre se afla in afara sferei noastre de influenta. De aceea, in cazul in care exista dubii, se recomanda efectuarea de probe. In cazul in care apar intrebari puteti solicita consiliere.

DEPOZITARE

 • Hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 se poate pastra aproximativ 12 luni in mediu racoros si uscat.

AMBALARE

 • Hidroizolatia bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta Ceresit CL 50 este ambalata in galeata mixta cu continut 5 kg punga de hartie (componenta A) 5 kg galeata-PE (componenta B)
Chit si adeziv epoxidic colorat bicomponent - CE 79 UltraPox Color si Pasta colorata pentru crearea efectelor decorative CE 80 UltraPox Mix

Chit si adeziv epoxidic colorat bicomponent, rezistent la actiunea agentilor chimici - CE 79 UltraPox Color

Pasta colorata pentru crearea efectelor decorative - CE 80 UltraPox Mix

 

CARACTERISTICIce 80_silver_graphite

 • aplicare usoara 
 • impermeabil
 • rezistent la actiunea agentilor chimici
 • grosimi ale rostului 2-6 mm
 • se poate folosi pe suprafete care vin in contact cu apa potabila
 • poate fi colorat cu Ceresit CE 80 UltraPox Mix

DOMENII DE UTILIZARE

 • Pentru fixarea si chituirea elementelor de placare translucide si transparente, cum ar fi placile de mozaic din sticla sau piatra naturala. Pentru a obtine rosturi decorative, colorate.

 • Pentru fixarea si chituirea permanenta si rezistenta la actiunea agentilor chimici a placilor ceramice si piatra naturala, a caramizilor rezistente la acid, a placilor canelate, a placilor aglomerate, a portelanului, a dalelor de clincher si a dalelor imbinate cu rasini sintetice (marmura Agglo etc.).
 • Pentru fixarea si chituirea placilor ceramice in zone expuse actiunii unor substante agresive, cum ar fi in bai terapeutice, laptarii, bucatarii industriale, camere tehnice, spalatorii auto, berarii, silozuri, adaposturi pentru animale, piscine, laboratoare, centre spa, saune si bai de abur. Pentru utilizare la interior si exterior, in zone permanent umede sau in contact cu apa potabila.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA

Ceresit CE 79 adera la toate substraturile solide, portante, cu¬rate si uscate, fara substante care impiedica aderenta. Inainte de chituirea suprafetei, mortarul in pat subtire sau mortarul de incarcare, trebuie sa se fi intarit suficient si toate rostu¬rile trebuie sa fie curatate uniform, cu aceeasi adancime si latime. Pentru a asigura aderenta permanenta la metal, sub¬straturile trebuie sa fie din metal curat sau acoperite cu un in¬hibitor de coroziune epoxidic.

MOD DE APLICARE

Ceresit CE 79 este alcatuit din doua componente livrate intr-un singur recipient (la cerere, cu componenta suplimentara de colorare Ceresit CE 80 UltraPox Mix). Adaugati agen¬tul de intarire (componenta B) peste rasina (componenta A) si amestecati folosind un mixer profesional electric cu viteza redusa (aprox. 400 rpm) pana cand amestecul devine com¬plet omogen si nu mai are cocoloase. Proportia de ameste¬care A/B este 10:1. Este absolut esential sa adaugati can¬titatea completa de componenta B (recipientul din interiorul galetii) in componenta A. Pentru a crea efecte de culoare pe suprafata placilor instalate (fixate) si la rosturi, adaugati com¬ponenta C (Ceresit CE 80 UltraPox Mix) dupa ce ati ameste¬cat foarte bine componentele A si B, apoi amestecati din nou pana cand compusul devine omogen si fara dungi, având o culoare uniforma.
Aveti grija intotdeauna sa amestecati intregul continut al fiecarui component. Nu preparati cantitati partiale intrucat exista riscul de a face erori de dozare.

Chituirea rosturilor (metoda cu gletiera):
Aplicati amestecul Ceresit CE 79 cu o gletiera pentru mortar epoxidic in rosturile curate si uscate. Asigurati-va ca rosturile sunt umplute complet, fara a lasa goluri. Apoi, indepartati in diagonala excesul de material de pe suprafata placii, folo¬sind gletiera pentru mortar epoxidic.

Chituirea rosturilor (metoda injectarii):
Obtineti un amestec omogen al componentelor A + B + C, turnati amestecul intr-un alt vas adecvat (de ex. produs de compania Beyer & Otto GmbH, Kleinostheim/Germania) si turnati in cartus printr-un disc de presiune cu un singur orifi¬ciu. Insurubati un furtun adecvat latimii rostului si injectati chi¬tul epoxidic fara goluri si bule in rosturi. Apoi, indepartati ori¬ce material in exces de pe suprafata placii, folosind o gletiera pentru mortar epoxidic.

Fixarea placilor ceramice si din piatra naturala:
Ceresit CE 79 se aplica folosind metoda „in pat subtire”. Dimensiunea zimtilor mistriei trebuie adaptata formatului placii sau a pietrei naturale respective conform DIN 18157.
Durata de lucru, care coincide cu timpul necesar efectuarii co¬recturilor, este de aproximativ 90 de minute, la o temperatura de +18°C in camera si in recipient. La instalarea unor placi ceramice supuse unor conditii grele de lucru, de ex. in bai te¬rapeutice, piscine sau camere tehnice, mai intai hidroizolati intreaga suprafata cu Ceresit CE 49 Epoxy FlexSeal. Acesta protejeaza suprafata impotriva patrunderii apei si impotri¬va efectelor substantelor acide si alcaline. Utilizati produsele Ceresit CL 152, CL 53, CL 54, CL 56, CL 57 (benzi si mansete de etansare) pentru a obtine unghiuri si margini hidroizolate. Incorporati aceste produse in mijlocul stratului de etanseizare din zona colturilor si imbinarilor.

Curatare:
Utilizati un burete fin si putina apa pentru a indeparta ori¬ce material ramas pe suprafata placii. Folositi miscari circu¬lare pentru a emulsiona materialul si apoi indepartati pasta rezultata. Dupa aceea, stergeti resturile cu un burete fin, curat si foarte putina apa. Clatiti buretele cu atentie si frecvent in apa curata. Inainte de a curata, asteptati pâna când cimen¬tul epoxidic a inceput sa se intareasca. Inainte de curatarea finala, asteptati 3 ore dar nu mai mult de 6 ore. Folositi un burete fin pentru a indeparta stratul ramas de pe suprafata placii. Dupa chituire, placarea este circulabila dupa 24 de ore. Ceresit CE 79 atinge rezistenta chimica si mecanica finala dupa numai 7 zile.

Nota:
Utilizati Ceresit CE 79 numai la temperaturi ale substratului si aerului cuprinse intre +10°C si +25°C. Ceresit CE 79 contine compusi epoxidici. Va rugam sa respectati avertismentele de risc si informatiile privind siguranta, de pe recipient si din fisa cu date de securitate.

DEPOZITARE

 • 12 luni daca este depozitat in recipientul original, nedesfacut, intr-un loc uscat si ferit de inghet, la o temperatura de peste +10°C. Consumati complet continutul recipientelor deschise cat mai repede posibil.

AMBALARE

 • Galeti de 5 kg
Solutie de curatat si aditiv dispersant - CE 51 Epoclean

Solutie de curatat si aditiv detergent pentru indepartarea resturilor de rasini epoxidice si a peliculelor

Solutie de curatat si aditiv dispersant pentru indepartarea resturilor de rasini epoxidice si peliculelor. Solutia de curatat si aditivul dispersant Ceresit CE 51 Epoclean indeparteaza graffiti de pe beton, placi ceramice, pietre naturale, metal, lemn, pietre de pavaj etc. precum si urmele de abraziune si uzura de pe pardoseli industriale.

CARACTERISTICI

 • solutia de curatat si aditivul dispersant Ceresit CE 51 Epoclean este foarte eficienta
 • solutia de curatat si aditivul dispersant Ceresit CE 51 Epoclean indeparteaza chiar si pelicule intarite
 • solutia de curatat si aditivul dispersant Ceresit CE 51 Epoclean usureaza curatarea suprafetelor
 • solutia de curatat si aditivul dispersant Ceresit CE 51 Epoclean se foloseste pentru curatarea multor tipuri de resturi

DOMENII DE UTILIZARE

 • Solutia de curatat si aditivul dispersant Ceresit CE 51 Epoclean poate fi utilizat ca produs de curatare la umplerea rosturilor cu chituri pe baza de rasini epoxidice, pentru curatarea resturilor de rasini epoxidice si uneltelor de aplicare precum si pentru indepartarea rasinilor la lucrarile de palcare.
 • Solutia de curatat si aditivul dispersant Ceresit CE 51 Epoclean indeparteaza graffiti de pe beton, placi ceramice, pietre naturale, metal, lemn, pietre de pavaj etc. precum si urmele de abraziune si uzura de pe pardoseli industriale (ulei, cauciuc, murdarie). Solutia de curatat si aditivul dispersant Ceresit CE 51 Epoclean indeparteaza de asemenea straturile de finisaj dupa etansarea pavajelor de placi ceramice si piatra naturala.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA

In functie de tipul de utilizare, suprafata suport trebuie sa fie uscata si fara material in exces inainte de aplicarea solutiei de curatat si aditivului dispersant Ceresit CE 51 Epoclean. Picaturile de rasina intarite se incalzesc si se indeparteaza mecanic.

MOD DE APLICARE

Utilizare solutiei de curatat si aditivului dispersant Ceresit CE 51 Epoclean ca produs de curatare:
Curatati suprafata imediat dupa aplicarea mortarului (folositi 100 ml solutie de curatat Ceresit CE 51 Epoclean la 8 l apa calda). Materialul in exces trebuie combinat cu apa. Folositi discuri fine! Curatati apa cu resturi de rasini cu un burete cu pori fini. La final curatati cu un burete si apa curata.

Indepartarea peliculei de rasina:
Aplicati solutia de curatat si aditivul dispersant Ceresit CE 51 Epoclean cu pensula sau rola pe suprafata ce urmeaza a fi curatata. Lasati sa actioneze timp de aproximativ 30 - 60 min, in functie de gradul de intarire al emulsiei de rasina. Aplicati pe zone limitate (max. 50 m2 per aplicare). Dupa trecerea perioadei mentionate folositi o galeata plina cu apa calda si detergent, curatati pelicula cu un disc verde, rosu sau albastru, apoi clatiti cu o cantitate mare de apa. Repetati daca este necesar. La final curatati detergentul cu un burete/disc cu pori fini si o cantitate mare de apa.

Indepartarea resturilor imediat dupa umplerea rosturilor:
Aplicati solutia de curatat si aditivul dispersant Ceresit CE 51 Epoclean direct cu pensula pe suprafata murdara si lasati sa actioneze timp de maxim 5 minute. Aplicati pe zone limitate (max. 10 m2 per aplicare). Repetati daca este necesar. La final curatati cu un disc alb si apa cu detergent.

Indepartarea graffiti:
Aplicati solutia de curatat si aditivul dispersant Ceresit CE 51 Epoclean direct cu pensula, rola sau pulverizatorul pe suprafata murdara si lasati sa actioneze timp de aproximativ 10 - 25 minute. Curatati cu jet de apa cu presiune mare. Daca murdaria persista repetati operatia.

Indepartarea straturilor de finisaj dupa etansare:
Aplicati solutia de curatat si aditivul dispersant Ceresit CE 51 Epoclean direct pe suprafata cu un disc, lasati sa actioneze timp de aproximativ 30 - 60 minute. Curatati cu apa si detergent. Repetati daca este necesar.

Curatarea pardoselilor industriale:
Amestecati solutia de curatat si aditivul dispersant Ceresit CE 51 Epoclean cu apa in raport 1:1 si aplicati cu buretele sau discul de lustruit (alb). Lasati sa actioneze timp de aproximativ 10 - 20 minute si la final curatati cu apa si detergent. Repetati daca este necesar.

Curatarea instrumentelor:
Aplicati solutia de curatat si aditivul dispersant Ceresit CE 51 Epoclean direct cu pensula pe instrumentele murdare si lasati sa actioneze timp de aproximativ 10 - 20 minute Clatiti cu apa. In cazul in care murdaria persista lasati instrumentele in solutia de curatat Ceresit CE 51 pentru aproximativ 60 minute, apoi curatati cu multa apa. Repetati daca este necesar.

RECOMANDARI

Pastrati solutia de curatat si aditivul dispersant Ceresit CE 51 Epoclean departe de materiale plastice sau lacuri (pericol de corodare)! Marcati zonele curatate pana la uscarea completa a acestora. Dupa folosire, curatati instrumentele, discurile si buretii cu o cantitate mare de apa. In timpul aplicarii solutiei se recomanda purtarea de manusi si ochelari de protectie. In cazul in care solutia intra in contact cu ochii clatiti imediat cu multa apa si consultati medicul. Protejati mainile cu crema.

Indepartarea deseurilor:
Solutia de curatat si aditivul dispersant Ceresit CE 51 Epoclean nu contine CHC si este 100% biodegradabila. Colectati si refolositi reziduurile de produs. Dupa intarire pastrati sedimentele de rasina epoxidica in galeata pentru curatat conform dispozitiilor locale in materie de indepartare a deseurilor industriale. Toate informatiile se refera, daca nu se specifica altfel, la temperatura ambientala si a materialelor de +23°C si umiditatea relativa a aerului de 50%. In alte conditii climatice trebuie luate in considerare scurtarea, respectiv intarzierea procesului de intarire si toate consecintele ce deriva din acestea. Caracteristicile solutiei de curatat si aditivului dispersant Ceresit CE 51 Epoclean enuntate se bazeaza pe experiente practice si examinari tehnice. Utilizarea corecta a produselor noastre se afla in afara sferei noastre de influenta. De aceea in cazul in care exista dubii se recomanda efectuarea de probe.

DEPOZITARE

 • Solutia de curatat si aditivul dispersant Ceresit CE 51 Epoclean este ambalata in recipient inchis, la loc uscat si racoros, ferit de lumina directa a soarelui.
 • Dupa deschiderea ambalajului folositi solutia de curatat si aditivul dispersant Ceresit CE 51 Epoclean cat mai curand posibil.

AMBALARE

 • Solutia de curatat si aditivul dispersant Ceresit CE 51 Epoclean este ambalata in sticla de plastic de 1 l.
Amorsa flexibila - CE 50

Amorsa flexibila pe baza de rasini epoxidice

Amorsa pentru Ceresit CE 50 hidroizolatie flexibila pe baza de rasini epoxidice.

CARACTERISTICI

 • amorsa flexibila pe baza de rasini epoxidice Ceresit CE 50 este usor de prelucrat
 • amorsa flexibila pe baza de rasini epoxidice Ceresit CE 50 are penetrare puternica
 • amorsa flexibila pe baza de rasini epoxidice Ceresit CE 50 este ideala pentru consolidare
 • amorsa flexibila pe baza de rasini epoxidice Ceresit CE 50 are aderenta puternica
 • amorsa flexibila pe baza de rasini epoxidice Ceresit CE 50 nu contine solventi

DOMENII DE UTILIZARE

 • Amorsa flexibila pe baza de rasini epoxidice Ceresit CE 50 poate fi folosita pentru amorsarea suprafetelor suport, absorbante si neabsorbante inainte de aplicarea materialului de etansare flexibil pe baza de rasini epoxidice Ceresit CE 49.
 • Suprafete suport potrivite pentru amorsa flexibila pe baza de rasini epoxidice Ceresit CE 50 sunt de exemplu betonul, sapepe baza de ciment, tencuieli grupele PII si PIII, sape pe baza de asfalt turnat in interior, placari ceramice, pardoseli incalzite, placi fibrolemnoase, zidarie cu rosturi pline si mase de spaclu pentru pardoseala.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA

Amorsa flexibila pe baza de rasini epoxidice Ceresit CE 50 se aplica pe toate suprafetele suport rezistente, cu capacitate portanta, curate si uscate. Straturile de suprafata cu rezistenta insuficienta se indeparteaza mecanic. Se recomanda spalarea cu jet de apa sub inalta presiune sau sablarea. Betonul si sapele pe baza de ciment (vechime cel putin 28 zile) uscate, cu o umiditate 4% si sapa pe baza de asfalt turnat se pot grundui direct. Rezistenta suprafetei suport trebuie sa corespunda incarcarilor preconizate prin solicitari dinamice, statice sau termice. Daca este necesar se recomanda refacerea stratului suport.

MOD DE APLICARE

Amorsa flexibila pe baza de rasini epoxidice Ceresit CE 50 se livreaza sub forma a doua componente, intr-o galeata. Solutia de baza (componenta A) se adauga intaritorului (componenta B) in raport 2:1 si se amesteca cu bormasina si un amestecator la cca 400 U /min. Amestecul trebuie prelucrat in interval de cca. 30 minute (+20°C). Aplicarea amorsei flexibile pe baza de rasini epoxidice Ceresit CE 50 amestecate se face nediluat cu peria, bidineaua sau rola (trafaletul). Grundul trebuie imbunatatit cu nisip cuartos uscat la foc, de granulatie 0,2 - 0,6 mm (de ex. H33), in cazul in care aplicarea etansarii cu Ceresit CE 49 se va face mai tarziu de 4 zile. Dupa uscarea grundului, indepartati complet nisipul. Amorsa flexibila pe baza de rasini epoxidice Ceresit CE 50 poate fi amestecat cu nisip cuartos uscat si folosit la umplerea golurilor. Resturile proaspete de material se indeparteaza cu terebentina, materialul intarit se indeparteaza numai mecanic.

Nota: Amorsa flexibila pe baza de rasini epoxidice Ceresit CE 50 se prelucreaza in mediu uscat si la temperaturi ale aerului si suprafetei suport de +10°C pana la +30°C si o umiditate relativa a aerului sub 80%. Temperatura suprafetei trebuie sa se situeze cu cel putin 3°C deasupra punctului de roua. Toate datele furnizate sunt valabile la o temperatura de +23°C si la o umiditate relativa a aerului de 50%. In cazul altor conditii climatice, trebuie sa se ia in considerare scurtarea sau intarzierea procesului de intarire a amorsei flexibile pe baza de rasini epoxidice Ceresit CE 50 . Amorsa flexibila Ceresit CE 50 contine rasini epoxidice. Trebuie respectate avertizarile si masurile de siguranta de pe ambalaj. Aplicarea se face numai cu manusi de protectie. Incaperea va fi ventilata corespunzator si se va evita inhalarea.

RECOMANDARI

Caracteristicile amorsei flexibile pe baza de rasini epoxidice Ceresit CE 50 enuntate se bazeaza pe experiente practice si examinari tehnice. Utilizarea corecta a produselor noastre se afla in afara sferei noastre de influenta. De aceea, in cazul in care exista dubii, se recomanda efectuarea de probe. In cazul in care apar intrebari puteti solicita consiliere.
Nuanta: transparent.

DEPOZITARE

 • Amorsa flexibila pe baza de rasini epoxidice Ceresit CE 50 se depoziteaza cca. 12 luni in mediu uscat, ferit deinghet, inchis ermetic.

AMBALARE

 • Amorsa flexibila pe baza de rasini epoxidice Ceresit CE 50 este ambalata in galeata in cantitate de 5 kg cu doua componente.
Hidroizolatie epoxidica - CE 49

Hidroizolatie flexibila pe baza de rasini epoxidice sub placari ceramice

CARACTERISTICI

 • Ceresit CE 49 Hidroizolatie epoxidica sub placari ceramice este stabila la actiunea substantelor chimice
 • Ceresit CE 49 Hidroizolatie epoxidica sub placari ceramice este impermeabila
 • Ceresit CE 49 Hidroizolatie epoxidica sub placari ceramice acopera fisurile
 • Ceresit CE 49 Hidroizolatie epoxidica sub placari ceramice este flexibila
 • Ceresit CE 49 Hidroizolatie epoxidica sub placari ceramice nu contine solventi

DOMENII DE UTILIZARE

 • Ceresit CE 49 Hidroizolatie epoxidica sub placari ceramice poate fi folosita pentru protectia suprafetei suport impotriva patrunderii apei si actiunii agentilor chimici. Ceresit CE 49 Hidroizolatie epoxidica sub placari ceramice este un material de etansare fara imbinari prin cordon de rost, stabil la actiunea substantelor chimice, flexibil, sub placi de gresie sau faianta. Ceresit CE 49 Hidroizolatie epoxidica sub placari ceramice se intrebuinteaza, de exemplu, in dusuri, bazine de inot, toalete, instalatii de spalare, spatii ude, balcoane, terase, bucatarii mari, laptarii, industria chimica, textila, pielariei, hartiei si bauturilor.
 • Ceresit CE 49 Hidroizolatie epoxidica sub placari ceramice poate fi folosita pentru suprafete suport minerale si critice de exemplu beton, sape pe baza de ciment, tencuiala, grupe de mortar PII si PIII, sapa de asfalt turnat in interior, placari ceramice anterioare, pardoseli incalzite, placi fibrolemnoase, zidarie cu rosturi pline si masa de spaclu pentru pardoseala.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA

Ceresit CE 49 Hidroizolatie epoxidica sub placari ceramice se aplica numai pe suprafete suport grunduite cu Ceresit CE 50, rezistente, cu capacitate portanta, curate si uscate. Straturile friabile se indeparteaza mecanic. Betonul si sapele pe baza de ciment uscate (vechime cel putin 28 zile), cu o umiditate 4% si sapele pe baza de asfalt turnat se pot grundui direct. Rezistenta suprafetei suport trebuie sa corespunda incarcarilor preconizate prin solicitari dinamice, statice sau termice. Daca este necesar, refaceti stratul suport.

MOD DE APLICARE

Ceresit CE 49 Hidroizolatie epoxidica sub placari ceramice se livreaza sub forma a doua componente, in galeti separate. Se amesteca cele doua componente A+B (solutie principala + intaritor) in raport de 1:1 cu bormasina si un amestecator la cca. 400 U/ min. Nuanta trebuie sa fie uniforma. Materialul de etansare Ceresit CE 49 trebuie prelucrat in interval de cca. 45 minute (+20°C). Aplicarea Ceresit CE 49 Hidroizolatie epoxidica sub placari ceramice amestecata pe grund se face nediluat, cu peria, bidineaua sau rola (trafaletul). Pentru a garanta etansarea, sunt necesare cel putin doua straturi cu grosimea de 1 mm fiecare. Primul strat de Ceresit CE 49 Hidroizolatie epoxidica sub placari ceramice trebuie sa faca priza (cca. 16 ore timp de intarire) inainte de a fi aplicat al doilea strat. Al doilea strat de Ceresit CE 49 Hidroizolatie epoxidica sub placari ceramice trebuie aplicat in interval de 48 ore de la aplicarea primului strat. Dupa 1-3 zile, placile de gresie sau faianta se pot aplica direct pe materialul de etansare cu adeziv epoxidic Ceresit CU 22 sau cu adezivi flexibili: Ceresit CM 16, Ceresit CM 17, Ceresit CM 25. Daca etansarea se realizeaza dupa 4 zile, ultimul strat de Ceresit CE 49 Hidroizolatie epoxidica sub placari ceramice trebuie improspatat cu nisip cuartos uscat la foc, de granulatie 0,2 - 0,6 mm (de exemplu H33). Indepartati complet nisipul in surplus. Montarea placilor de gresie sau faianta se poate realiza numai dupa uscarea stratului de Ceresit CE 49 Hidroizolatie epoxidica sub placari ceramice. Rosturile de dilatatie si de legatura sunt asigurate cu Ceresit CL 152 banda de etansare. Banda se monteaza la primul strat, iar la al doilea este incorporata in materialul de etansare. Pentru strapungerile in perete folositi flansa de etansare. Resturile proaspete de material se indeparteaza cu terebentina, materialul intarit se indeparteaza numai mecanic.

ATENTIE! Ceresit CE 49 Hidroizolatie epoxidica sub placari ceramice se prelucreaza in mediu uscat si la temperaturi ale aerului si suprafetei suport de +10°C pana la +30°C si umiditatea relativa a aerului sub 80%. Temperatura suprafetei suport trebuie sa se situeze cu cel putin 3°C deasupra punctului de condensare. Toate datele furnizate sunt valabile la temperatura de +23°C si la umiditatea relativa a aerului de 50%. in cazul altor conditii climatice trebuie sa se ia in considerare scurtarea sau intarzierea procesului de intarire. Ceresit CE 49 contine rasini epoxidice. Trebuie respectate avertizarile si masurile de siguranta de pe ambalaj, respectiv instructiunile de intrebuintare. Aplicarea se face numai cu manusi de protectie. incaperea va fi ventilata corespunzator si se va evita inhalarea.

RECOMANDARI

Caracteristicile Ceresit CE 49 Hidroizolatie epoxidica sub placari ceramice enuntate se bazeaza pe experiente practice si examinari tehnice. Utilizarea corecta a produselor noastre se afla in afara sferei noastre de influenta. De aceea, in cazul in care exista dubii, se recomanda efectuarea de probe. In cazul in care apar intrebari puteti solicita consiliere.
Nuanta: gri.

DEPOZITARE

 • Ceresit CE 49 Hidroizolatie epoxidica sub placari ceramice se depoziteaza 12 luni in mediu uscat, ferit de inghet, inchis ermetic.

AMBALARE

 • Ceresit CE 49 Hidroizolatie epoxidica sub placari ceramice este ambalat dupa cum urmeaza: Componenta A: galeata in cantitate de 5 kg. Componenta B: galeata in cantitate de 5 kg.
Chit de rosturi epoxidic pentru pardoseali - CE 48

Chit de rosturi pe baza de rasini epoxidice pentru pardoseli stabile la actiunea substantelor chimice

Chitul de rosturi pentru pardoseala Ceresit CE 48 a fost creat pe baza de radacini epoxidice pentru pardoseli stabile la actiunea substantelor chimice. Chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 are o aderenta puternica, nu contine solventi si  se utilizeaza pentru rosturi cu grosimi intre 2 si 8 mm. Chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 se poate folosi pentru placile ceramice de gresie sau faianta, clinchere antiacide sau placi de clincher pentru pardoseala, pentru lucrari de chituire in medii agresive, in zone permanent umede. Chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 se gaseste in comert ambalat in galeti de metal cu doua componente, cu o greutate de 5 kg.

CARACTERISTICI

 • chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 este impermeabil
 • chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 are aderenta puternica
 • chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 este stabil la actiunea substantelor chimice
 • chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 nu contine solventi
 • chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 se poate folosi pentru rosturi cu dimensiuni intre 2 si 8 mm
 • chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 poate fi prelucrat mecanic

DOMENII DE UTILIZARE

 • Chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 poate fi folosit pentru lucrari de chituire stabile la actiunea substantelor chimice, rezistente, a placilor ceramice de gresie sau faianta, clincherelor antiacide, placilor de clincher pentrupardoseala.
 • Chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 poate fi folosit pentru lucrari de chituire in medii agresive, de exemplu in statiuni balneare, laptarii, bucatarii mari, instalatii de spalare, fabrici de bere, silozuri, grajduri, bazine de inot, laboratoare. Chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 se poate utiliza pentru interior si exterior, in zone permanent umede.
 • Pentru umplerea rosturilor cu latimi de la 8 pana la 12 mm, chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 se amesteca cu cca. 15% nisip cuartos uscat la foc, de granulatie 0,2 pana la 0,6 mm (de exemplu F 36 sau H 33). Chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 se poate utiliza si la conducte de apa potabila.
 • Rosturile de dilatatie, colturile, precum si rosturile aflate la imbinarea peretilor si cele din jurul instalatiilor sanitare se vor etansa in mod obligatoriu cu silicon sanitar Ceresit CS 25.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA

Chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 se aplica pe toate suprafetele rezistente, cu capacitate portanta, curate si uscate. Adezivul cu care s-a efectuat placarea trebuie sa fie intarit (1 zi de la punerea in opera), rosturile trebuie curatate si desprafuite. Rosturile trebuie sa fie continue in sectiune verticala, chitul trebuie sa patrunda pana la adeziv.

MOD DE APLICARE

Chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 se livreaza sub forma a doua componente, intr-o galeata. Intaritorul (componenta B) se adauga solutiei principale (componenta A) si se amesteca cu bormasina si un amestecator la cca. 400 pana la 800 U/min. pana la omogenizare. Trebuie sa se acorde atentie la uniformizarea nuantei.

Aplicarea chitului de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 prin spacluire
Chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 amestecat se aplica cu spatula de rostuire epoxidica pe placile ceramice uscate si curate, astfel incat rosturile sa fie umplute complet, fara goluri. In continuare, Chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 excedentar se indeparteaza in diagonala de pe suprafata placilor.

Aplicarea mecanizata a chitului de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48
Chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 amestecat se poate prelucra prin pulverizare cu un aparat corespunzator, de exemplu SVV 50 Fa. Bayer GmbH & Co. KG, Kleinostheim. Duza aparatului de pulverizare se fixeaza pe latimea corespunzatoare a rostului si se pulverizeaza materialul uniform, fara goluri in rosturi. Materialul CE 48 ramas se indeparteaza.

Curatarea
Cu un burete aspru si cat mai putina apa, prin miscari circulare, se inmoaie chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 lipit de pe suprafata placii si se indeparteaza cu un burete moale. Dupa aceasta, se mai curata o data cu un burete moale, curat si cu cat mai putina apa. Buretele se curata bine in apa curata. Procesul de curatare trebuie sa dureze pana ce chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 se curata usor. In cazul placilor ceramice cu suprafata poroasa, trebuie controlat timpul scurs intre aplicare si stergere pentru a evita patarea placilor. Se recomanda a se efectua teste in faza premergatoare aplicarii chitului de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48, in zone cu vizibilitate redusa (ex. colturi). La finalul procesului de curatare a placilor, cel mai devreme dupa cca. 3 ore, cel mai tarziu dupa 6 ore, se indeparteaza cu un burete moale pelicula ramasa. Pentru simplificarea procesului de curatare, se poate adauga cca 10% spirt in apa de curatat. Apa calda usureaza curatarea. La finisare, chitul de rosturi nu se va solicita mecanic (ex. zgariere sau fasonare cu obiecte solide).

ATENTIE! Chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 se prelucreaza numai la temperatura suprafetei suport si la temperatura aerului din incapere de +10°C pana la +25°C. Toate datele furnizate sunt valabile la temperatura de +23°C si la umiditatea relativa a aerului de 50%. In cazul altor conditii climatice, trebuie sa se ia in considerare scurtarea sau intarzierea procesului de intarire a chitului de rosturi. Chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 contine rasini epoxidice. Trebuie respectate avertizarile si masurile de siguranta de pe ambalaj, respectiv Instructiunile de Utilizare. Aplicarea chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 se face numai cu manusi de protectie. Incaperea va fi ventilata corespunzator si se va evita inhalarea.

RECOMANDARI

Caracteristicile chitului de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 enuntate se bazeaza pe experiente practice si examinari tehnice. Utilizarea corecta a produselor noastre se afla in afara sferei noastre de influenta. De aceea, in cazul in care exista dubii se recomanda efectuarea de probe. In cazul in care apar intrebari puteti solicita consiliere.
Nuanta: gri.

DEPOZITARE

 • Chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 se poate depozita 12 luni in mediu uscat, ferit de inghet, inchis ermetic, la o temperatura de peste +10°C.

AMBALARE

 • Chitul de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE 48 este ambalat in galeata de metal cu doua componente, in cantitate de 5 kg.