Bca

Blocuri tip O

Domeniu de utilizare: executarea in situ a elementelor  de confinare  verticale (stalpisori)  la constructiile realizate cu zidarie din blocuri de BCA, pentru asigurarea ridigizarilor pe directie verticala.

Blocuri tip U

Domeniu de utilizare: executarea in situ a centurilor sau buiandrugilor la constructiile realizate cu zidarie din blocuri de BCA, pentru asigurarea ridigizarilor la nivelul fiecarui planseu al constructiei

Blocuri de zidarie YTONG Buiandrugi YTONG

Elementele YTONG BU au rol de cofraj pierdut in realizarea buiandrugilor, centurilor si stalpisorilor la pereti de inchidere si compartimentare. Ytong BU sunt modulate cu restul elementelor de zidarie, iar folosirea lor reduce timpul de executie si costurile pe santier, prin evitarea folosirii metodelor de cofrare traditionale. Ofera protectie excelenta la foc si constituie o suprafata de finisare unitara cu restul zidariei.

YTONG LT sunt buiandrugi prefabricati pentru realizarea golurilor din zidarie pentru usi si ferestre in sistem de zidarie neportanta, la pereti exteriori sau interiori.

Elemente pentru placari

Domeniu de utilizare: Recomandat pentru realizarea placarilor

Blocuri de zidarie YTONG Ytong Design

YTONG Design este usor de prelucrat si de debitat, iar punerea in opera este mult simplificata. Ideal pentru placari in baie, deoarece este permeabil la vapori si impiedica aparitia mucegaiului. Ytong Design este recomandat pentru izolarea balconului sau pentru izolari termice.

Preferat de specialisti in realizarea de seminee, pentru ca este incombustibil, estetic si usor de prelucrat in orice forma. Alegerea potrivita pentru ornamentatii.

Utilizari si caracterisitici:


Utilizari:

 • intersectii curbe ale peretilor interiori
 • piese de mobilier decorativ suspendate sau de podea
 • masti de inchidere a spatiului de sub cazi si lavoare
 • pervazuri profilate pentru tamplării
 • profile decorative pentru plafon
 • placari de seminee

Caracteristici:

 • timp executie placari: 14,4 min. / m²
 • consum elemente: 8,3 buc. / m²
 • consum adeziv placari: 4,5 kg / m²

Caracteristici si proprietati Ytong Design


* se livreaza in pachete de 5 buc.; aditional, se livreaza 8 buc. de 100x600x200mm, reprezentand 0.096 mc din volumul total
**se livreaza in pachete de 4 buc.; aditional, se livreaza 8 buc. de 150x600x200mm, reprezentand 0.144 mc din volumul total

Elementele sistemului complet

Ytong pune la dispozitie sisteme complete de zidarie pentru realizarea de constructii de calitate, eficiente energetic si usor de pus in opera. Folosirea sistemului complet Ytong se traduce prin implementare rapida a blocurilor de zidarie cu sistem de imbinare nut-feder si manere de prindere cu mortarul in pat subtire, termoizolare superioara a peretilor exteriori de inchidere, pachete speciale de pret si calitate germana.
Sistemul Ytong este testat si certificat conform standardelor din Germania si Uniunea Europeana.

BCA MACON 5 BCA SIMCOR 5

Domeniu de utilizare: Recomandat pentru realizarea zidurilor portante exterioare si interioare in cazul cladirilor cu destinatie speciala, sau amplasate in zone cu risc seismic ridicat.

STRUCTOPOR

BCA-ul STRUCTOPOR are cel mai ridicat coeficient de rezistenţă mecanică dintre toate materialele de construcţii şi asigură cea mai mare durabilitate a clădirii in timp. De aceea este un material recomandat în zonele cu risc seismic ridicat. În acelaşi timp este un material incombustibil, încadrându-se în clasa A1 de rezistenţă la foc şi asigură o izolare fonică superioara.

Cele mai importante proprietăţi:
- Durabilitate şi performanţă structurală.
- Rezistenţă mecanică sporită.
- Oferă protecţie ridicată la incendii, încadrându-se în clasa A1 de rezistenţă la foc.
- Izolare fonică superioară.
- Recomandat în zonele cu risc seismic ridicat.

Caracteristici UM STRUCTOPOR
Rezistenţa la compresiune standardizată N/mm2 min. 4,5
Densitate aparentă în stare uscată kg/m3 600 ± 25
Conductivitate termică pe element (λ10sec) W/mK 0.16
Reacţie la foc
clasa A1
Substanţe periculoase produsele nu conţin materiale contaminate cusubstanţe periculoase sau care emit substanţe periculoase
Conductivitatea termică a blocului de BCA-λbloc (W/m°K) , reprezintă cantitatea de caldură exprimată în "Wh" transmisă printr-un m2 din materialul respectiv cu o grosime de 1 m, timp de o ora, la o diferență de 10°C între suprafața sa interioară si cea exterioară. Cu cât valoarea acestui coeficient este mai mică, cu atât proprietățile izolatoare sunt mai bune. Conductivitatea termică a blocului de BCA depinde de compoziția materialului, de porozitate, natura și distribuția porilor, umiditatea materialului.

Dimensiuni bloc BCA
Structopor
Suprafaţa
 construită (m2)
 dintr-un m3
Suprafaţa
 construită (m2)
 dintr-un palet
Aplicaţii
 recomandate
Lungime
(mm)
Lăţime
(mm)
Înălţime
(mm)
Placări Perete
 interior
Perete
 exterior
600 250 240 4.00 8.64

o
300 240 3.30 7.20

o
375 240 2.70 5.76

o

Livrarea se face paletizat; cantitate BCA per palet -  2.34 m³.  *La comandă, se va executa BCA cu lăţime de 350 mm si 400 mm. Seismicitate STRUCTOPOR este recomandat pentru executarea zidăriei structurale în zonele seismice I şi II, cât şi pentru executarea zidăriei nestructurale în toate zonele seismice, pentru locuinţe uni-multi familiale, centre comerciale, clădiri publice şi administrative, depozite logistice.

Blocuri de zidarie YTONG Ytong Forte

Sistem complet de zidarie pentru pereti portanti

YTONG Forte are caracteristici excelente antiseismice si de izolare fonica, raportate la propria densitate si ofera de asemenea cel mai inalt nivel de izolare termica din categoria peretilor structurali. Blocurile de zidarie Ytong Forte se recomanda a fi utilizate la pereti structurali de inchidere in sistem multistrat sau la pereti de compartimentare in situatia in care se urmareste cresterea nivelului de fonoizolare a zidariei.

Beneficii


 • capacitate portanta
 • rezistenta uniforma la solicitari mecanice
 • masivitate termica mare
 • climat confortabil
 • izolare fonica optima
 • structura omogena
 • incombustibil

Caracteristici si proprietati Ytong Forte

 

Noile normative de proiectare seismica din Romania, CR6 si P100 si noul cod de practica pentru lucrarile de zidarie, extind avantajele utilizarii betonului celular autoclavizat pentru realizarea peretilor structurali atat exteriori si a celor interiori, in conformitate cu specificatiile despre regimul de inaltime a constructiei si incadrarea acestora in diversele zone de risc seismic.

BCA MACON 4 BCA SIMCOR 4

Domeniu de utilizare: Recomandat pentru realizarea zidurilor exterioare si inerioare portante.

AEROPOR

BCA-ul AEROPOR este un material care asigură o rezistență mecanică foarte bună, dar în același timp păstrează un coeficient de izolare termică foarte ridicat, cel mai ridicat din categoria pereților structurali. BCA-ul AEROPOR este un excelent izolator fonic te va feri de orice zgomot din exteriorul casei tale. BCA-ul AEROPOR este un material incombustibil, nu arde și nu întreține arderea, deci este foarte recomandat să fie folosit în construirea clădirilor predispuse incendiilor (restaurante, bucătării etc..). BCA-ul AEROPOR asigură casei tale o viaţă de lungă durată!

Cele mai importante proprietăţi:
- Performanţă termică deosebită
- Rezistenţă mecanică sporită
- Excelentă izolare fonică
- Durabilitate în timp
- Nu arde şi nu întreţine arderea

Caracteristici UM AEROPOR
Rezistenţa la compresiune standardizată N/mm2 min. 3.5
Densitate aparentă în stare uscată kg/m3 525 ± 25
Conductivitate termică pe element (λ10sec) W/m°K 0.14
Reacţie la foc
clasa A1
Substanţe periculoase produsele nu conţin materiale contaminate cusubstanţe periculoase sau care emit substanţe periculoase
Conductivitatea termică a blocului de BCA-λbloc (W/m°K), reprezintă cantitatea de caldură exprimată în "Wh" transmisă printr-un m2 din materialul respectiv cu o grosime de 1m, timp de o oră, la o diferență de 10°C între suprafața sa interioară si cea exterioară. Cu cât valoarea acestui coeficient este mai mică, cu atât proprietățile izolatoare sunt mai bune. Conductivitatea termică a blocului de BCA depinde de compoziția materialului, de porozitate, natura și distribuția porilor, umiditatea materialului.

 

Dimensiuni bloc BCA
 Aeropor
Suprafaţa
 construită (m2)
 dintr-un m3
Suprafaţa
 construită (m2)
 dintr-un palet
Aplicaţii
 recomandate
Lungime
(mm)
Lăţime
(mm)
Înălţime
(mm)
Placări Perete
 interior
Perete
 exterior
650 250 240 4.00 9.36

o
300 240 3.30 7.80

o
375 240 2.70 6.24

o

Livrarea se face paletizat; cantitate BCA per palet -  2.34 m³. 
*La comandă, se va executa BCA cu lăţime de 350 mm si 400 mm.

Seismicitate

AERPOR este recomandat pentru executarea zidăriei structurale în zonele seismice I şi II, cât şi pentru executarea zidăriei nestructurale în toate zonele seismice, pentru locuinţe uni-multi familiale, centre comerciale, clădiri publice şi administrative, depozite logistice.

Blocuri de zidarie YTONG Ytong A+

Sistem de zidarie termoizolanta

Cu blocurile de zidarie YTONG A+ se poate obtine incadrarea locuintei sau a cladirii in cea mai inalta clasa energetica, clasa A. Blocurile de zidarie YTONG A+ va ajuta sa reduceti costurile de intretinere a locuintelor prin excelentele capacitati de termoizolare si de reglare a nivelului de umiditate interioara. Ofera o izolare termica excelenta, fara a mai fi necesara aplicarea pe fatada cladirilor a unei termoizolatii suplimentare. Este suficient sa construiti cu YTONG A+ si sa tencuiti fatada!

Beneficii:


 • eficienta energetica fara aplicarea de termoizolatie suplimentara
 • punti termice reduse cu peste 80%
 • reglarea nivelului de umiditate
 • neinflamabil
 • rezistenta
 • masivitate

Caracteristici si proprietati Ytong A+


Sistemul constructiv Ytong A+ poate fi folosit atat pentru aplicatii nestructurale, cat si pentru cele structurale.
In cazul aplicarii sistemului Ytong A+ in proiecte structurale, se va tine cont de reglementarile normativelor de proiectare seismică din România, CR6 si P100 si de noul cod de practica pentru lucrarile de zidarie. Aceste extind avantajele utilizării betonului celular autoclavizat pentru realizarea peretilor structurali exteriori si a celor interiori, in conformitate cu specificatiile despre regimul de inaltime a constructiei si incadrarea acestora in diversele zone de risc seismic.
BCA MACON 3.5 BCA SIMCOR 3.5

Domeniu de utilizare: Recomandat pentru realizarea zidurilor exterioare si inerioare portante.

TERMOPOR
Dacă iţi doreşti un climat interior sănătos și care să asigure un confort optim alege BCA-ul TERMOPOR.
BCA-ul TERMOPOR asigură un confort termic optim în interiorul clădirii tale, păstrează iarna căldura și vara răcoarea. Folosind acest tip de BCA iţi vei reduce cheltuielile cu întreținerea datorită unui bun coeficient de izolare termică! Vei locui într-un mediu sănătos deoarece păstrează un nivel optim de umiditate conducând la prevenirea condensului și a problemelor cauzate de mucegai. Foloseşte BCA-ul TERMOPOR și vei fi ferit de zgomote exterioare deoarece asigură un coeficient de izolare fonică foarte ridicat!

Cele mai importante proprietăţi:
- Climat interior sănătos și confortabil
- Confort termic deosebit (păstrează racoare vara şi căldura iarna)
- Păstrează umiditatea optimă în interiorul locuinţei, conducând la prevenirea condensului și a problemelor cauzate de mucegai.
- Coeficient de izolare fonica ridicat
- Costuri reduse cu încălzirea datorită unui bun coeficient izolare termică
Caracteristici
UM
TERMOPOR
Rezistenţa la compresiune standardizată
N/mm2
min. 2.5
Densitate aparentă în stare uscată
kg/m3
450 ± 25
Conductivitate termică pe element (λ10sec)
W/mK
0.12
Reacţie la foc

clasa A1
Substanţe periculoase
produsele nu conţin materiale contaminate cusubstanţe periculoase sau care emit substanţe periculoase
Conductivitatea termică a blocului de BCA-λbloc (W/m°K), reprezintă cantitatea de caldură exprimată în "Wh" transmisă printr-un m2 din materialul respectiv cu o grosime de 1m, timp de o oră, la o diferență de 10°C între suprafața sa interioară si cea exterioară. Cu cât valoarea acestui coeficient este mai mică, cu atât proprietățile izolatoare sunt mai bune. Conductivitatea termică a blocului de BCA depinde de compoziția materialului, de porozitate, natura și distribuția porilor, umiditatea materialului.
 
Dimensiuni bloc BCA 
TERMOPOR
Suprafaţa
 construită (m2)
 dintr-un m3
Suprafaţa
 construită (m2)
 dintr-un palet
Aplicaţii 
recomandate
Lungime
(mm)
Lăţime
(mm)
Înălţime
(mm)
Placări Perete 
interior
Perete
 exterior
650 250 200 4.0 9.36

o
375 200 2.7 6.24

o
75 240 13.3 28.08 o

100 240 10.0 20.28 o o
125 240 8.0 18.72
o
150 240 6.7 15.6
o
250 240 4.0 9.36

o
300 240 3.3 7.8

o
375 240 2.7 6.24

o
75 300 13.3 28.08 o

100 300 10.0 20.28 o o
125 300 8.0 18.72
o
150 300 6.7 15.60
o
200 300 5.0 11.70

o
250 300 4.0 9.36

o

Livrarea se face paletizat; cantitate BCA per palet -  2.34 m³. 
*La comandă, se va executa BCA cu lăţime de 350 mm si 400 mm.

Seismicitate
TERMOPOR este recomandat pentru executarea zidăriei nestructurale în toate zonele seismice, pentru locuinţe uni-multi familiale, centre comerciale, clădiri publice şi administrative, depozite logistice şi administrative, cât şi pentru executarea zidăriei structurale în zona seismică I.

Blocuri de zidarie YTONG Ytong Interio

Sisteme complete pentru realizarea peretilor interiori

Datorita dimensiunilor specifice, patru elemente de zidărie YTONG Interio XL sunt suficiente pentru a construi aproape un metru patrat de perete de compartimentare! Timp de executie cu 50% mai rapid si costuri mai mici! Veti avea nevoie de mai putine elemente de zidarie, de mortar mai putin si o echipa de zidari mai restransa.

 • rapiditate de executie
 • aproximativ 4 elemente de zidarie/mp
 • etanseitate
 • consum redus de mortar
 • greutate redusa
 • incombustibil
Ytong Interio reprezinta raportul optim intre proprietatile termoizolatoare, masivitate termica si pret avantajos. Se recomanda a fi utilizate la realizarea peretilor de compartimentare si a elementelor de design interior.  

Beneficii:


 • elemente de zidarie usoare
 • material omogen
 • material cald la atingere
 • stabilitate dimensionala superioara
 • reglarea nivelului de umiditate
 • incombustibil 

Caracteristici si proprietati Ytong Interio

Caracteristici si proprietati Ytong Interio XL

Elementele sistemului complet

Ytong pune la dispozitie sisteme complete de zidarie pentru realizarea de constructii de calitate, eficiente energetic si usor de pus in opera. Folosirea sistemului complet Ytong se traduce prin implementare rapida a blocurilor de zidarie cu sistem de imbinare nut-feder si manere de prindere cu mortarul in pat subtire, termoizolare superioara a peretilor exteriori de inchidere, pachete speciale de pret si calitate germana.
Sistemul Ytong este testat si certificat conform standardelor din Germania si Uniunea Europeana.
BCA MACON BCA SIMCOR 2.5/3.5/4/5 profilat cu manere

Domeniu de utilizare: Recomandat pentru realizarea zidurilor exterioare si inerioare posrtate si neportate.